Τι είναι η επιβλαβής μπλε ακτινοβολία και πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε από αυτή;

Κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με φυσικές ή τεχνητές πηγές φωτός, όπως ο ήλιος, οι λαμπτήρες LED, οι υπολογιστές και άλλα πολλά, τα μάτια μας εκτίθενται, μεταξύ άλλων, σε μπλε φως, το οποίο και θεωρείται εν μέρει επικίνδυνο γιατί απαρτίζεται από μικρότερα μήκη κύματος με περισσότερη ενέργεια από το υπόλοιπο ορατό φάσμα φωτός.

Ως εκ τούτου, τα τελευταία χρόνια επιστήμονες διεξάγουν έρευνες για την επικινδυνότητα των μπλε δεσμίδων ακτινοβολίας και διερευνούν τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του εν λόγω μπλε φωτός στην υγεία των ματιών μας. Σύμφωνα με τις έρευνες αυτές, το μπλε φως απορροφάται από συγκεκριμένα μόρια του αμφιβληστροειδούς χιτώνα προκαλώντας βλάβες στα κύτταρα του, το οποίο μπορεί να είναι μία πιθανή αιτία για μελλοντική εκδήλωση της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Επιπλέον, η πολύωρη χρήση συσκευών που εκπέμπουν μπλε φως, προκαλεί έντονη κούραση στα μάτια και πολύ συχνά ξηροφθαλμία - λόγω της έντονης εστίασης στην οθόνη και της μειωμένης συχνότητας βλεφαρισμού - με αποτέλεσμα τη θολή όραση.

Τέλος, η μπλε ακτινοβολία αποτελεί πηγή για καταστολή της έκκρισης της ορμόνης μελατονίνης, πράγμα που δημιουργεί διαταραχές στο κιρκάδιο (βιολογικό) ρολόι, έλλειψη ύπνου ακόμα και κατάθλιψη.

Λύση στα ανωτέρω έρχεται να προσφέρει μία ευρεία γκάμα οφθαλμικών φακών που χάρη στο υλικό τους ή/και τις επιστρώσεις τους θα σας προσφέρουν μία σειρά βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων πλεονεκτημάτων. Άμεσα θα αισθανθείτε πιο ξεκούραστη όραση μπροστά στον υπολογιστή και μία επιπλέον ώθηση στη βελτίωση και τη διατήρηση των σωστών κιρκάδιων ρυθμών. Μελλοντικά θα επωφεληθείτε από πρόληψη στην εμφάνιση ασθενειών όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Επωφεληθείτε της προσφοράς και προστατευθείτε από την επιβλαβή μπλε ακτινοβολία στην τιμή των απλών επιστρωμένων φακών με κάθε αγορά επώνυμου σκελετού οράσεως!

*Ισχύει για οφθαλμικούς φακούς κάθε δείκτη διάθλασης σε γυαλιά μονής εστίας έως +/-8.00