oakley

Κάθε χρόνο, τα χειμερινά σπορ κερδίζουν όλο και περισσότερους φίλους. Ωστόσο, το κάθε sport χρειάζεται και τον κατάλληλο εξοπλισμό που δεν είναι άλλος από τις μάσκες χιονοδρομίας της Oakley!

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πόσο ωφέλιμες είναι κατά την άθληση μας στο χιόνι, ανεξαρτήτου ηλικίας. Όταν κάνουμε κατάβαση μίας πίστας ή ακόμα και όταν παίζουμε χιονοπόλεμο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, οι υπεριώδης ακτίνες του ηλίου αντανακλούν πάνω στην χιονισμένη επιφάνεια με αποτέλεσμα να γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνες και να απαιτούν την λήψη κατάλληλων μέτρων για την προστασία των ματιών μας. Είτε είναι η πρώτη απόπειρα χιονοδρομίας, είτε είστε έμπειρος/η χιονοδρόμος και κατεβαίνετε τις πλαγιές με μεγάλη ταχύτητα ένα πράγμα είναι βέβαιο, η όραση σας πρέπει να είναι πεντακάθαρη.

Για αυτό λοιπόν επιλέξαμε για εσάς τις μάσκες Ski/Snowboard της Oakley, ένα από τα κορυφαία brand όρασης για αθλητισμό. Οι επιλογές είναι τόσες που αισθητικά καλύπτουν κάθε χρήστη. Ωστόσο, δεν πρέπει να επιλέξουμε μόνο βάση κριτηρίων εμφάνισης αλλά κυρίως τον τύπο του φακού που ταιριάζει καλύτερα στις συνθήκες χιονοδρομίας που αγαπάμε. Ας αναλύσουμε λοιπόν μερικά από τα βασικά tips που πρέπει να γνωρίζουμε για την αγορά της κατάλληλης μάσκας.

1. Τι προσφέρει η τεχνολογία Prizm;

Η τεχνολογία Prizm είναι μια επαναστατική λύση της Oakley, για την ακριβέστερη ρύθμιση χρωμάτων για το εκάστοτε περιβάλλον που βρίσκεστε. Ρυθμίζοντας την αντίθεση, οι φακοί Prizm αποκαλύπτουν λεπτομέρειες που συνήθως δεν τις αντιλαμβανόμαστε από γυμνό μάτι. Είτε είστε στο βουνό, στο δρόμο, στην θάλασσα, στο γήπεδο είτε σε μία πίστα μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι φακοί Prizm χάρη στον σχεδιασμό κατασκευής τους, επιτρέπουν στους αθλητές και θεατές να βλέπουν λεπτομέρειες νωρίτερα, πιο γρήγορα και πιο καθαρά, με αποτέλεσμα μια βελτιωμένη εμπειρία όρασης.

2. Τι είναι τα Variable Light Transmission (VLT) και UV Protection Index;

VLT σημαίνει Variable Light Transmission, δηλαδή "μετάδοση ορατού φωτός". Αναφέρεται στο ποσοστό διέλευσης των ακτίνων του ηλίου μέσα από τον φακό. Οι πιο ανοιχτόχρωμοι φακοί έχουν υψηλότερο ποσοσό διέλευσης (VLT), το οποίο είναι ιδανικό για συννεφιασμένες ημέρες. Αντίθετα, οι σκούροι φακοί έχουν χαμηλότερο VLT, κατάλληλο για πιο ηλιόλουστες συνθήκες. Για κάθε κατηγορία υπάρχουν πολλές επιλογές χρωμάτων όπως αναλύονται στην φωτογραφία που ακολουθεί.

3. Ποια είδη φακών υπάρχουν;

Σκούρος Φακός

Για τις πιο φωτεινές συνθήκες χρειαζόμαστε έναν εξαιρετικά σκοτεινό φακό που επιτρέπει λιγότερο φως να περάσει στην κόρη του ματιού. Αυτοί οι φακοί είναι διαθέσιμοι και σε σκελετούς γυαλιών ηλίου, σας συνιστούμε όμως να είστε προσεκτικοί όταν τους φοράτε στην καθημερινότητα σας γιατί τεχνικά δεν είναι κατάλληλοι για οδήγηση. Δεν ενδείκνυνται οι σκούροι φακοί για οποιαδήποτε χρήση εκτός της χιονοδρομίας. Προτείνουμε να αναζητήσετε VLT από 5% έως 20%, όπως η Target Line (κωδικός: 7121/712112).

Ανοιχτόχρωμος φακός

Αν έχετε την τάση να βρίσκεστε συχνά σε συνθήκες χιονόπτωσης, συννεφιάς ή ακόμα και ομίχλης, οι ανοιχτόχρωμοι είναι οι καταλληλότεροι φακοί για εσάς. Ο συγκεκριμένος τύπος φακού θα επιτρέψει να περάσει περισσότερο φως στο εσωτερικό της μάσκας και θα προσφέρει μεγαλύτερη βελτίωση χρωμάτων και αντίθεσης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Να θυμάστε ότι οι ανοιχτόχρωμοι φακοί PRIZM ™ Snow δεν είναι κατάλληλοι για ηλιόλουστες συνθήκες. Αναζητήστε VLT από 65% έως και 90%, όπως η μάσκα Flight Path (κωδικός: 7110/711006/00).

Μία μέση λύση

Ένα ποσοστό VLT από 25% έως και 60% είναι η καλύτερη επιλογή εάν θέλετε να έχετε μόνο ένα ζευγάρι φακών για όλες τις συνθήκες, όπως είναι η μάσκα χιονιού Line Miner XM Factory Pilot Progression (κωδικός: 7093/709306).

4. Άρα ποια είναι η κατάληλη επιλογή για εμένα;

Κάθε χιονοδρόμος έχει τη δική του προτίμηση για τις ιδανικές συνθήκες χιονοδρμίας. Άλλοι προτιμούν ηλιόλουστες ημέρες χωρίς ίχνος συννεφιάς, ενώ άλλοι επιλέγουν μέρες με συννεφιά ή ακόμα και με χιονόπτωση! Προφανώς και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνθήκες. Παρόλα αυτά, εμείς προτείνουμε να επιλέξετε βάσει των ιδανικών προτιμήσεων σας.

5. Δεν νοείται καθαρή όραση χωρίς καθαρή μάσκα!

Ο καθαρισμός των μασκών είναι απλός και απαραίτητος. Ξεπλύνετε την εξωτερική επιφάνεια με απλό νερό (βρύσης) και μετά χρησιμοποιήστε την προστατευτική θήκη από μικροΐνες που συνοδεύουν τα γυαλιά σας για να σκουπίστε το εξωτερικό μέρος. Αποφύγετε να σκουπίσετε το εσωτερικό του φακού, επειδή ενδέχεται να γρατσουνιστεί ή να αλλοιωθούν οι αντιθαμβωτικές επιστρώσεις. Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιήστε ειδικά πανάκια με μικροίνες και αποφύγετε την χρύση χαρτιού με πόρους, λ.χ. ρολό χαρτί κουζίνας.

Δείτε όλες τις διαθέσιμες μάσκες χιονοδρομίας εδώ

Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφτείτε το κατάστημά μας και να τις δοκιμάσετε ζωντανά στην διεύθυνση Ερμού 7, Σύνταγμα Αθηνών, (εντός της στοάς – δίπλα από το Zara ) ή επικοινωνήστε μαζί μας στο 2103310488 ή [email protected].