Swipe to the left

COVID-19 και φακοί επαφής

By G.A. 14 days ago 9667 Εμφανίσεις

Με την παγκόσμια εξάπλωση του ιού COVID-19, ειδικοί του χώρου μας απ’ όλο τον κόσμο έχουν συντάξει ένα επικαιροποιημένο οδηγό χρήσης φακών επαφής που καταδεικνύει την ασφαλή χρήση των φακών επαφής. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε επιλέξει μερικές από τις βασικές οδηγίες που τονίζουν οι ειδικοί για ασφαλή χρήση στο υγιές κομμάτι του πληθυσμού καθώς και τι ισχύει για το κομμάτι του πληθυσμού που νοσεί. Μερικές από αυτές είναι:

Ο πρώτος φακός επαφής που γνωρίζει το φως!

By G.A. 5 months ago 1972 Εμφανίσεις

ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ACUVUE® OASYS WITH TRANSITIONS™ LIGHT INTELLIGENT TECHNOLOGY™

Ο ACUVUE® OASYS with Transitions™, ο 1ος στο είδος του φακός επαφής που προσαρμόζεται γρήγορα και συνεχώς εξισορροπώντας την ποσότητα του φωτός που εισέρχεται στο μάτι τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, φιλτράρει το μπλε φως** και εμποδίζει τις επιβλαβείς UV ακτίνες2,4.

Τι είναι η επιβλαβής μπλε ακτινοβολία και πώς μπορούμε να προφυλαχθούμε από αυτή;

By G.M. 6 months ago 1787 Εμφανίσεις

Κάθε φορά που ερχόμαστε σε επαφή με φυσικές ή τεχνητές πηγές φωτός, όπως ο ήλιος, οι λαμπτήρες LED, οι υπολογιστές και άλλα πολλά, τα μάτια μας εκτίθενται, μεταξύ άλλων, σε μπλε φως, το οποίο και θεωρείται εν μέρει επικίνδυνο γιατί απαρτίζεται από μικρότερα μήκη κύματος με περισσότερη ενέργεια από το υπόλοιπο ορατό φάσμα φωτός.

5 Iconic Women, 5 Iconic Sunglasses

By Marina 8 months ago 3302 Εμφανίσεις

Τα γυαλιά ηλίου αποτελούσαν ανέκαθεν αναπόσπαστο κομμάτι της μόδας και του στυλ… Και τα διάσημα είδωλα, οι ντίβες των δεκαετιών 50s, 60s και 70s φαίνεται πως το γνώριζαν καλά αυτό… Γυναίκες που έγιναν μύθοι, η κάθε μια με το δικό της στυλ και τη δική της προσωπικότητα που ακόμη και σήμερα αποτελούν έμπνευση… Έμπνευση για σχεδιαστές, αλλά και για εμάς που θέλουμε μια δόση από το παλιό glamour που αντιπροσωπεύουν! Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στο είδος γυαλιών που εκείνες επέλεγαν, κάνοντας το να μείνει ανεξίτηλο στο χρόνο.

Υπερμετρωπία

By Nafsika 11 months ago 2101 Εμφανίσεις

H διαθλαστική ανωμαλία κατά την οποία ο οφθαλμός έχει λιγότερη δύναμη από όση χρειάζεται για το δεδομένο μήκος του.

Αστιγματισμός

By Nafsika 11 months ago 2245 Εμφανίσεις

Μια πιο περίπλοκη διαθλαστική ανωμαλία καθώς οφείλεται σε συγκεκριμένες μοίρες του ματιού.

Πρεσβυωπία

By Nafsika 11 months ago 2203 Εμφανίσεις

Η κατάσταση κατά την οποία ένας οφθαλμός αδυνατεί να εστιάσει σε κοντινά αντικείμενα λόγω ηλικίας.

A Ray Of Spring!

By Marina 11 months ago 1533 Εμφανίσεις

H Άνοιξη έχει κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της, φτιάχνοντας τη διάθεση και αναπτερώνοντας το ηθικό μας… Κάθε φορά όμως που έρχεται μια νέα εποχή, αναπόφευκτα ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αλλαγή της γκαρνταρόμπας καθώς και με τις νέες τάσεις της μόδας! Οι εβδομάδες μόδας ανά τον κόσμο βρίσκονται σε εξέλιξη ή έρχονται στο τέλος τους και φυσικά θέλουμε να παραμένουμε on trend! Χωρίς βέβαια να χάνουμε τα στοιχεία της προσωπικότητας μας… Οπότε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ενημερωνόμαστε για αυτά που οι αγαπημένοι μας σχεδιαστές προστάζουν και να ενσωματώσουμε στο δικό μας στυλ ότι μας ταιριάζει.

Μυωπία

By Nafsika 11 months ago 2107 Εμφανίσεις

Η διαθλαστική ανωμαλία κατά την οποία ο οφθαλμός έχει περισσότερη δύναμη από όση χρειάζεται για το δεδομένο μήκος του

Αμετρωπία

By Nafsika 11 months ago 3508 Εμφανίσεις

Όταν ο οφθαλμός αδυνατεί να σχηματίσει την εικόνα ενός μακρινού αντικειμένου πάνω στον αμφιβληστροειδή.