Swipe to the left

Κάντε Tag & Κερδίστε

By AvramisOptics 1 years ago 3119 Views

Φέτος στις εκπτώσεις, αγοράστε τα γυαλιά ηλίου σας από τα Οπτικά Αβράμης και μπείτε στην κλήρωση για να κερδίσετε την αξία τους σε μετρητά!

Μυωπία

By Nafsika 1 years ago 783 Views

Μυωπία : Ονομάζεται η διαθλαστική ανωμαλία κατά την οποία ο οφθαλμός έχει περισσότερη δύναμη από όση χρειάζεται για το δεδομένο μήκος του. Αποτέλεσμα είναι η εικόνα που λαμβάνει εστιάζοντας σε ένα μακρινό αντικείμενο σε χαλαρή κατάσταση να σχηματίζεται πιο μπροστά από ότι θα έπρεπε. Για το λόγο αυτό όταν επιχειρούμε να διορθώσουμε τη μυωπία, αυτό που πρέπει να κάνουμε στην ουσία είναι να αφαιρέσουμε την απαιτούμενη δύναμη από το σύστημα του οφθαλμού. Άρα, οι φακοί που χρησιμοποιούμε είναι αρνητικής δύναμης. Η λέξη μυωπία προέρχεται από τη λέξη μύωψ που ονομάζεται αυτός που κλείνει τα μάτια, όπως αντιδρούν και οι μύωπες κοιτάζοντας σε ένα μακρινό στόχο.

Υπερμετρωπία

By Nafsika 1 years ago 724 Views

Υπερμετρωπία : Ονομάζεται η διαθλαστική ανωμαλία κατά την οποία ο οφθαλμός έχει λιγότερη δύναμη από όση χρειάζεται για το δεδομένο μήκος του. Αποτέλεσμα είναι η εικόνα που λαμβάνει εστιάζοντας σε ένα μακρινό αντικείμενο σε χαλαρή κατάσταση να σχηματίζεται πιο πίσω από ότι θα έπρεπε. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται όταν εστιάζει και σε ένα κοντινό αντικείμενο. Για το λόγο αυτό όταν επιχειρούμε να διορθώσουμε την υπερμετρωπία, αυτό που πρέπει να κάνουμε στην ουσία είναι να προσθέσουμε την απαιτούμενη δύναμη στο σύστημα του οφθαλμού. Άρα, οι φακοί που χρησιμοποιούμε είναι θετικής δύναμης.

Αστιγματισμός

By Nafsika 1 years ago 779 Views

Αστιγματισμός : Ο αστιγματισμός μπορεί να χαρακτηριστεί ως απλός μυωπικός, υπερμετρωπικός, μικτός ή και σύνθετος. Είναι μια πιο περίπλοκη διαθλαστική ανωμαλία καθώς οφείλεται σε συγκεκριμένες μοίρες του ματιού. Στις παραπάνω αμετρωπίες ο κερατοειδής, δηλαδή η εξωτερική επιφάνεια του οφθαλμού, είναι σφαιρικός, δηλαδή έχει την ίδια δύναμη σε όλη την επιφάνειά του. Στον αστιγματισμό κάποιος άξονας πάνω στον κερατοειδή θα εμφανίζεται λίγο πιο κυρτός. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χρειάζεται άλλης δύναμης διόρθωση για τον συγκεκριμένο άξονα και άλλη διόρθωση για όλη την υπόλοιπη επιφάνειά του προκειμένου να πετύχει ομοιόμορφη καθαρή όραση. Για τη διόρθωσή του χρησιμοποιούμε κυλινδρικούς φακούς οι οποίοι τοποθετούνται σε συγκεκριμένο άξονα στον οφθαλμό

Πρεσβυωπία

By Nafsika 1 years ago 761 Views

Πρεσβυωπία : ονομάζεται η κατάσταση κατά την οποία ένας οφθαλμός αδυνατεί να εστιάσει σε κοντινά αντικείμενα λόγω ηλικίας. Είναι μια εξελικτική κατάσταση και δε θεωρείται αμετρωπία ή διαθλαστική ανωμαλία. Ξεκινάει από την ηλικία περίπου των 40 ετών και με την πάροδο του χρόνου εξελίσσεται. Στο εσωτερικό του ματιού υπάρχει ένας φακός ο οποίος έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζει όταν θέλει να εστιάσει σε κοντινές αποστάσεις. Η προσαρμοστικότητα αυτή ελαττώνεται από την ημέρα της γέννησης και μετά! Στην ηλικία των 40 έχει φτάσει σε σημείο τέτοιο ώστε να δημιουργεί έντονη θόλωση. Είναι μη αναστρέψιμη κατάσταση και η διόρθωσή της επιτυγχάνεται με τη χρήση θετικών φακών ή πολυεστιακών.

Η πρεσβυωπία θεωρείται φυσική εξέλιξη του οφθαλμού για αυτό πρέπει όλοι να είμαστε συμφιλιωμένοι με αυτήν!

5 Iconic Women, 5 Iconic Sunglasses

By Marina 1 years ago 711 Views

Τα γυαλιά ηλίου αποτελούσαν ανέκαθεν αναπόσπαστο κομμάτι της μόδας και του στυλ… Και τα διάσημα είδωλα, οι ντίβες των δεκαετιών 50s, 60s και 70s φαίνεται πως το γνώριζαν καλά αυτό… Γυναίκες που έγιναν μύθοι, η κάθε μια με το δικό της στυλ και τη δική της προσωπικότητα που ακόμη και σήμερα αποτελούν έμπνευση… Έμπνευση για σχεδιαστές, αλλά και για εμάς που θέλουμε μια δόση από το παλιό glamour που αντιπροσωπεύουν! Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στο είδος γυαλιών που εκείνες επέλεγαν, κάνοντας το να μείνει ανεξίτηλο στο χρόνο.

A Ray Of Spring!

By Marina 1 years ago 526 Views

H Άνοιξη έχει κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της, φτιάχνοντας τη διάθεση και αναπτερώνοντας το ηθικό μας… Κάθε φορά όμως που έρχεται μια νέα εποχή, αναπόφευκτα ερχόμαστε αντιμέτωποι με την αλλαγή της γκαρνταρόμπας καθώς και με τις νέες τάσεις της μόδας! Οι εβδομάδες μόδας ανά τον κόσμο βρίσκονται σε εξέλιξη ή έρχονται στο τέλος τους και φυσικά θέλουμε να παραμένουμε on trend! Χωρίς βέβαια να χάνουμε τα στοιχεία της προσωπικότητας μας… Οπότε το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ενημερωνόμαστε για αυτά που οι αγαπημένοι μας σχεδιαστές προστάζουν και να ενσωματώσουμε στο δικό μας στυλ ότι μας ταιριάζει.

Αμετρωπία

By Nafsika 1 years ago 795 Views

Αμετρωπία: Ονομάζεται μια μη φυσιολογική διαθλαστική κατάσταση, κατά την οποία ο οφθαλμός αδυνατεί να σχηματίσει την εικόνα ενός μακρινού αντικειμένου πάνω στον αμφιβληστροειδή, δηλαδή την εσωτερική επιφάνεια του οφθαλμού. Έτσι, πάνω στον αμφιβληστροειδή σχηματίζεται μια θολή εικόνα με αποτέλεσμα να μη γίνεται δυνατή καθαρή όραση. Η φυσιολογική διαθλαστική κατάσταση ενός οφθαλμού ονομάζεται εμμετρωπία.

Instagram Giveaway

By Webmaster 1 years ago 824 Views

Πρώτος διαγωνισμός Άνοιξης! O νικητής θα κερδίσει το υπέροχο ζευγάρι γυάλιων ηλίου της φωτογραφίας ακολουθώντας τα παρακάτω απλά βήματα!!

Ο #Διαγωνισμός θα διαρκέσει ως και την Δευτέρα 3/4/2017 και θα ανακοινωθεί από το Instagram προφίλ μας.